Kunstweken

23-12-2022

Wij gaan meedoen met DE KUNSTWEKEN!

Beste ouders / verzorgers,

Binnenkort gaat onze school meedoen met een bijzonder project Beeldende vorming: DE KUNSTWEKEN.

Doel is ieder kind op eigen niveau te inspireren tot het maken van een ècht kunstwerk. Dat doen we door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk. 

Tijdens DE KUNSTWEKEN is ieder kind een echte kunstenaar. 

Om dat trotse gevoel te versterken ontvangen alle deelnemers gratis een gedrukte kaart van hun eigen werk. Helemaal uniek is dat ze ook een persoonlijk Museum op internet krijgen waarvoor ze zelf (met enige hulp van u) familie en vrienden mogen uitnodigen. 

Per twee klassen speelt steeds één kunstenaar de hoofdrol tijdens DE KUNSTWEKEN. Voor 1 en 2 is dat dit jaar Piet Mondriaan of Kandinsky, voor 3 en 4 Andy Warhol, voor 5 en 6 Van Gogh en voor 7 en 8  Matisse. Nadat de kinderen met “hun” kunstenaar hebben kennisgemaakt gaan ze in de tekenles lekker zelf aan de slag aan de hand van een uitdagende opdracht. 

Gegarandeerd dat ook uw kind zichzelf en u weet te verrassen met prachtwerk. We houden u op de hoogte! 

Met creatieve groeten,
Team en kinderen Willibrordschool
 

Voor meer informatie over de kunstweken kunt u het volgende filmpje kijken https://www.youtube.com/watch?v=Koa9VoBNFsQ 

 

PS Met de vrijblijvende verkoop van kunstsouvenirs in de Museumshops worden alle kosten van DE KUNSTWEKEN gedekt. Onze school hoeft hiervoor verder niets te betalen. Bovendien steunt u met uw aankoop direct het Jeugdfonds Sport & Cultuur

museum museum