De week van groep 6

17-11-2022

We hebben dinsdag lootjes getrokken. Woensdag 30 november moeten de surprises mee naar school. Dan gaan we ze tentoonstellen en kunnen we alle surprises bewonderen voordat we ze 5 december gaan uitpakken. 

Bij rekenen leerden we deze week twee nieuwe dingen. Dat was best pittig, maar het ging al heel goed. We leerden hoe je getallen moet afronden en grote deelsommen met een staartdelingen maken. 

De klas is mooi versierd met onze Sint knutsels (zie foto’s). 

Woensdag gingen we weer naar de bibliotheek. De geleende boeken moesten weer terug en we mochten nieuwe boeken uitzoeken waar we op school in kunnen lezen. Handig, nu onze eigen bibliotheek op school vernieuwd wordt. 

We zijn aan het oefenen om het liedje ’Rare pietje’ op de ukulele te spelen, zodat we deze 5 december kunnen laten horen aan Sinterklaas. 

IPC
Maandag gaan we starten met ons nieuwe thema. De kinderen krijgen dan een huiswerk opdracht mee (zie bijlage) die ze donderdag af moeten hebben. We gaan er dan op school mee verder. Ze moeten een lijst van verschillende producten (eten/spullen) maken die ze thuis kunnen vinden.

 

Korte omschrijving thema ’De wijde wereld’:

In een tijd waarin vervoer en communicatie de wereld verbinden op meer manieren dan ooit tevoren, is wat we kopen en consumeren van grote invloed op het leven van mensen over de hele wereld. Ieder van ons heeft een verantwoordelijkheid in de samenlevingen waarvan wij deel uitmaken - om elkaars cultuur en behoeften te respecteren, om elkaar te steunen en ervoor te zorgen dat we samen kunnen leven: lokaal nationaal en mondiaal.
Als wereldburger hebben we invloed op wat er elders gebeurt!

 

Agenda: 

- Dinsdag 22 november: Schoenzetten (schoen mee naar school!) 

- Dinsdag 22 november: Voorleeswedstrijd ronde 1 (gr.6)

- Donderdag 22 november: Huiswerkopdracht IPC 

- Donderdag 24 november: Voorleeswedstrijd ronde 2 (gr.6) 

- Vrijdag 25 november: Judo les 

- Maandag 28 november: Topo toets Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht

- Dinsdag 29 november: Voorleeswedstrijd schoolfinale 

- Woensdag 30 november: Surprise mee 

- Vrijdag 2 december: Judo les 

IMG_9136 IMG_9136