Werken met de meldcode, wat is dat?

22-09-2022

Wanneer er zorgen ontstaan rondom een kind, kan het zijn dat we een kind iets vaker en scherper in de gaten houden. Soms is er hulp nodig. Samen met ouders kunnen we de juiste hulp adviseren. Dit kan variëren van opvoedondersteuning, een gezinscoach of juist een samenwerking met een gemeentelijk aanbod zoals Sporthero. Dit alles is gericht op vroegtijdige signalering en het organiseren van effectieve hulp. 

Soms is er meer nodig en kunnen we advies vragen aan een organisatie als Veilig Thuis. Dit roept vaak een schrikreactie op. ”Wordt mijn kind dan uit huis geplaatst?”

Uithuisplaatsing is echt een allerlaatste stap en komt gelukkig alleen in uitersten voor, als de thuissituatie echt niet veilig is voor een kind. Dat willen we natuurlijk ten allen tijden voorkomen! Vroegtijdig hulp bieden en signaleren is dus belangrijk!

 

Het werken met de meldcode is voor ons als professionals een plicht. We zijn er voor de kinderen! Wanneer we een gesprek met u aangaan, doen we dit dus juist om zo snel mogelijk, samen met u, zorg te dragen voor passende hulp voor uw kind.