De week van groep 8

03-03-2022

De tijd van musical begint heel langzaamaan te komen. Welke musical we gaan doen is nog niet bekend, maar we zijn wel alvast een beetje aan het oefenen met acteren, dans en zang.
Afgelopen dinsdag hadden we een workshop acteren. We leerden met een vaste tekst verschillende emoties te laten zien. De komende twee dinsdagen hebben we nog een les. Dan gaan we met zang en dans aan de gang. 


Het komende half jaar hebben we een nieuw gezicht in de klas. Juf Ilona stelt zich even voor: 

Een aantal jaren geleden was ik bezig met een rechtenstudie in Leiden. Tijdens de master Jeugdrecht kwam ik er echter achter dat ik het directe contact met kinderen veel leuker vind. Na de studie te hebben afgemaakt heb ik ervoor gekozen om de tweejarige verkorte Pabo te doen. Een beslissing waar ik geen seconde spijt van heb gehad. Tot de zomervakantie loop ik stage in de klas van jullie zoon of dochter. Enigszins zenuwachtig begon ik aan de stage, maar na de eerste dag waren deze zenuwen weg want wat een leuke klas is dit! Ik was blij verrast over de fijne groepssfeer en de zelfstandigheid waarmee de leerlingen werken. Ik kijk uit naar aankomende maanden waarin ik de leerlingen beter zal leren kennen.  

 

Volgende week maandag sluiten we ons IPC thema ’Nederland wordt Nederland’ af met de toets over de teksten ’Veelkleurig NL’ en ’Verzet tegen kinderarbeid’. 

Daarna zullen we starten met het nieuwe thema ’Opgroeien’. 

IMG_6689 IMG_6689