Update project The Spot Heiloo

19-01-2022

Beste ondersteuners van project The Spot,

 

Het is al een tijdje stil rondom Project The Spot. Uit flora- en fauna onderzoek is gebleken dat er mogelijk beschermde diersoorten leven in het stuk groen waar The Spot gebouwd zou worden. Er moet meer onderzoek worden uitgevoerd, waardoor de bouw van The Spot op deze locatie, in ieder geval tot de zomer van 2023, niet mogelijk zal zijn. Dat is een behoorlijke domper. De onzekerheid over de locatie zorgt ervoor dat we tijdelijk zijn gestopt met het werven van sponsoren en donateurs. 

 

Het goede nieuws is dat de projectgroep, onder meer dankzij meer dan duizend donateurs en sponsoren, inmiddels ruim €92.000,- heeft opgehaald! Dit is nog niet genoeg om de hele Spot mee te realiseren. Maar het is genoeg geld om te starten met de bouw van bijvoorbeeld het skatepark.

 

Op dinsdag 14 december is de projectgroep in gesprek gegaan met de gemeenteraad over mogelijke alternatieven. Wethouder Beens heeft inmiddels toezegging gedaan in februari met helderheid te komen over het verdere verloop en de planning van The Spot. We zijn blij om te merken dat er binnen de politiek een breed draagvlak is voor The Spot. De partijen betreuren uitstel, maar geven ook aan; ”The Spot gaat er hoe dan ook komen!”. 

 

Bijgaand twee krantenartikelen die deze week zijn verschenen. Hierin wordt het e.e.a. verder toegelicht. 

 

Het is een proces van lange adem en we merken dat sommige jongeren de betrokkenheid bij het project wat verliezen. Maar we gaan in 2022 met opgeheven hoofd verder. The Spot gaat er uiteraard komen en we doen er alles aan om inwoners van Heiloo zo snel mogelijk van deze prachtige plek te laten genieten. 

 

Zodra er meer bekend is zullen wij jullie een update sturen.

 

Met sportieve groet,

 

Bart Ploeger

Buurtsportcoach Heiloo

logo buurtsportcoach heiloo logo buurtsportcoach heiloo