Blink zomerlezen - elke week een hoofdstuk - voor groep 3 t/m groep 8

Willibrordschool en eigen leerkracht in de hoofdrol

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 

Lezen in de zomervakantie. Dat is niet voor alle kinderen even vanzelfsprekend. Maar wij zouden het fantastisch vinden als het alle kinderen groep 3 t/m groep 8 lukt om deze zomervakantie tóch te blijven lezen. Dat voorkomt een zogenaamde leesdip na de vakantie.

 

Daarom doen onze klassen deze vakantie mee met Blink Zomerlezen. Speciaal voor onze groepen is er een heel spannend verhaal geschreven, door Maren Stoffels - groep 3/4, Tosca Menten - groep 5/6 en Manon Sikkel - groep 7/8, 3 bekende kinderboekenschrijfsters. Met niet alleen onze eigen school in de hoofdrol, maar ook rollen voor onze directeur, de conciërge en een leerkracht van jouw groep. 

 

Elke week komt er een nieuw hoofdstuk online. Met een spannende cliffhanger naar het hoofdstuk van volgende week. Zo komen de kinderen er in 6 weken achter wat er op onze school gebeurt als zij met vakantie zijn! Dat willen ze natuurlijk niet missen. 

 

Via onderstaande unieke linken zijn de komende 6 weken de verhalen van onze groepen te lezen.

Wil je een reminder ontvangen als er een nieuw hoofdstuk klaar staat? Laat dan via die link je emailadres achter en je ontvangt elke week bericht.

 

Leuk als je meedoet. Je zoon of dochter gaat gegarandeerd een hele spannende zomer tegemoet. 

 

De link voor de groepen:

 

 Groep 3 en 4: Beestje Maren Stoffels

Beestje

Maren Stoffels

Tobbin is een Beestje. Niemand weet dat hij in het laatje van de leerkracht woont. En dat moet zo blijven! Want als een mens hem ziet, lost hij op in het niets... In de zomervakantie blijft Tobbin alleen achter in de school. Maar is hij wel zo alleen?

Groep 3:  https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/8h7gjbbhc3a21cg4dc09

Leerkracht: Eva

 

Groep 4:  https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/ghagafd11f181b36fdf1

Leerkracht: Helga

--------------------

Groep 5 en 6: De Engerds Tosca Menten

De Engerds

Tosca Menten

Meneer en mevrouw Engerd hebben allebei een enorme hekel aan kinderen. Ze hebben de pech dat ze vlakbij een school wonen. Iedere dag zien ze die akelige snotapen. Vlak voor de zomervakantie is de maat vol en nemen de Engerds een besluit: die verschrikkelijke school moet dicht. Daar hebben ze precies zes weken de tijd voor. Maar om nou te zeggen dat het allemaal goed gaat… 

 

Groep 5:  https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/987688e6g8j24e3a1ce1

Leerkracht: Iris

 

Groep 6: https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/dg1jdhhahb60eg25id59

Leerkracht: Martine

--------------------------

Groep 7 en 8: Een school vol spinnen Manon Sikkel

Een school vol spinnen

Manon Sikkel

De ouders van Jazzlynn gaan scheiden. Ze moet daarom verhuizen en naar een andere school. Een meisje uit haar nieuwe klas waarschuwt haar dat ze moet oppassen voor de conciërge van de school. Die heeft namelijk een gevaarlijke hobby… Jazzlynn gaat op onderzoek uit in de kelder. Ze ontdekt dat de hobby van de conciërge niet alleen gevaarlijk is, maar ook heel erg eng.

 

Groep 7:  https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/j75g43fege8g635ie99j

Leerkracht: Bram

 

Groep 8:  https://blinkzomerlezen.nl/lees-portal/329g581ca7eg8221ie1c

Leerkracht: Richelle

 

Beestje Beestje
De Engerds De Engerds
Een school vol spinnen Een school vol spinnen