De week van groep 1/2 a

28-05-2021

Een korte week deze week in het thema; de mooiste vis van de zee.

De hoeken op de gang zijn erg geliefd. De kinderen kunnen door hoepels heen zwemmen, door en over materialen heen en uitrusten in de grot. Bij de zandtafel maken de kinderen samen een mooi schilderij. Hier maken we een foto van die we toevoegen aan de mappen van de kinderen. 

De oudste kinderen hebben deze week de allermooiste vis van de zee in 3d afgemaakt. De vissen zijn ontzettend mooi geworden! 

Met de kanjertraining hebben we deze week enkele oefeningen herhaald. Even opfrissen hoe sommige oefeningen ook alweer gaan. De nieuwe oefening was de rups en die was best wel lastig. 

Bij dit thema doen we natuurlijk ook kringactiviteiten. Deze week hebben we een les diepzee vissen gedaan. Met een hengel vissen de kinderen kaartjes van vissen en onderwater dieren op. In de groep bespreken we deze, proberen we de kaartjes te omschrijven zonder het dier te noemen en bekijken wat er in de rest van de zee zwemt. 

Volgende week donderdag 3 juni krijgen de kinderen workshops van Samba Salad. De groep verzorgt workshops in theater en muziek. De kleuters hebben als onderwerp de zonnedans. De kinderen mogen deze dag een wit of geel shirt aan zodat ze op echte zinnetjes lijken. 

Fijn weekend! 

20210527_151104_002 20210527_151104_002