De week van groep 8

19-05-2021

We zijn begonnen met ons nieuwe IPC thema ’Opgroeien’. Best een spannend thema! We kijken naar dokter Bea en hebben goede gesprekken. Samen maakten we afspraken over hoe we met dit thema omgaan: we gebruiken nette benamingen, niemand moet antwoord geven op persoonlijke vragen, ect. Bij de kennisoogst gingen de jongens en meiden uit elkaar. De groepen moesten alles opschrijven op een omtrek over het lichaam van het andere geslacht. Wat zijn overeenkomsten en wat zijn verschillen. 

Dinsdag kwam de schoolfotograaf op school. Gelukkig was de groep compleet en staan we allemaal met ons mooiste glimlach op de foto! De laatste groepsfoto van de basisschool alweer. Nog maar een paar weken en dan zit de basisschoolperiode erop. 

Woensdag gaf meester Steijn 2 lessen met als onderwerp ’De middelbare school’. We gingen de route van ons eigen huis naar de gekozen middelbare school uitstippelen en met de schaal de af te leggen kilometers berekenen. Daarna kregen we les over boomwackers. We moesten goed luisteren naar de tonen en deze in de juiste volgorde zetten. Dit konden we daarna met behulp van een notenbalk checken. Vervolgens gingen we in groepjes het lied Afrika van toto oefenen met boomwackers of staafklanken. 

Groep 8 zal de komende 2 weken geld inzamelen voor The Spot. Een openbare plek waar veel verschillende sporten gedaan kunnen worden en waar jong en oud kunnen bewegen! 
Via de link komt u op onze website waar u een donatie kunt doen. 
Wanneer er donaties worden gedaan, vraagt Kentaa om een vrijwillige ’extra bijdrage’ voor hun platform. Deze kan op €0,- gezet worden, door op ’anders’ te klikken en dan €0,- in de vullen. 

Verder zijn we deze week weer veel bezig geweest met de musical. Langzaamaan beginnen de scènes vorm te krijgen. Het decor moet nog geschilderd worden, maar de schets staat erop. We hebben bijna alle materialen verzameld en ook de kleding is bijna compleet. Een aantal kledingstukken hebben we met behulp van een sponsoring gekregen via www.feestkleding365.nl/carnavalskleding. 

Nu duimen dat we ’m straks in juli live mogen opvoeren! 

IMG_4705 IMG_4705
IMG_4703 IMG_4703
IMG_4701 IMG_4701