De week van groep 8

19-03-2021

Maandag hadden we twee nieuwe onderdelen bij de gym: klokken luiden met de touwen en de trapeze zwaai. 

Dinsdag gaf meester Steijn een aantal lessen die in het teken stonden van attractieparken. 
In de eerste les mocht iedereen zelf een attractiepark verzinnen. Wat is de naam van je park, hoe ziet het park eruit, heeft het park een thema, wat voor attracties staan er in het park, ect. Dit was een stelopdracht waarbij het belangrijk was om op hoofdletters/punten, grammatica en zinsopbouw te letten.
Vervolgens hadden we een drama les. In groepjes gingen we proberen om situaties die je in een attractiepark kunt tegenkomen te laten zien met behulp van pantomime. We mochten er dus niet bij praten. Het publiek moest raden wat ze zagen. Grote bewegingen/gebaren en duidelijke mimiek waren dus heel belangrijk. Een goede oefening voor de musical! 
De laatste les was een teken/rekenopdracht. Maak een plattegrond van jouw pretprak. 

De afgelopen weken hebben we veel gekeken naar 13 in de oorlog. Dit is een programma die stap voor stap de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog laat zien. Donderdag gingen we hierover met elkaar in gesprek. We maakten een vragenwand waar iedereen vragen op mag hangen die ze hebben gekregen of krijgen bij het thema. Bij de afsluiting zullen we kijken of alle vragen zijn beantwoord.
Verder mocht iedereen opzoek naar een onderdeel op de tijdlijn over de WO2 waar ze meer over willen leren. Uiteindelijk gaat iedereen over zijn gekozen onderwerp een presentatie geven of een werkstuk over maken. 

Denkt iedereen eraan om maandag een kartonnendoos mee te nemen? 
 

Fijn weekend!

IMG_4393 IMG_4393