De week van groep 8

18-02-2021

Dinsdag kwam bijna iedereen verkleed of in Onesie naar school. Aan het eind van de ochtend speelden we een kahoot over Carnaval met vragen zoals:
- Wat staat er in de gang?
- Aan welk feest in carnaval gekoppeld? 
- Waar staat Carnaval voor? 

Na de quiz deden we gezelschapsspellen met elkaar. 

Ook hoorden we die dag wat de rollenverdeling voor de musical was. We zijn begonnen met liedjes en met het lezen van het script met de hele klas. Waar de musical over gaat, dat houden we nog even geheim! 

Met IPC hebben we het gehad over de watersnoodramp in 1953 in Zeeland en Zuid-Holland. We luisterden naar het verhaal van Mina die de ramp heeft meegemaakt. Dat heeft veel indruk gemaakt. 
We leerden hoe Nederland na deze ramp de strijd met het water aan is gegaan met bijvoorbeeld de Deltawerken. 
Vervolgens was de opdracht: Schrijf een bladzijde in je dagboek met als datum 1 februari 1953. Wat gebeurde en hoe voelde je je? 


Verder leerden we deze week onder andere:
- negatieve getallen (wiskunde);
- samenstellingen met een koppelteken;
- een lijdende zin omzetten in een bedrijvende zin en andersom;
- onvoltooide zinnen; 

Ondertussen hebben we de adviesgesprekken erop zitten en is iedereen zich druk aan het oriënteren op middelbare scholen. Dat is altijd best lastig, want welke scholen zijn er, welke school past het beste bij je en wat kun je er allemaal doen?
Vaak gaan kinderen voor een fijne sfeer of een goed gevoel, maar helaas kunnen de rondleidingen niet doorgaan.
U kunt op de website van de VO gids, www.devogids.nl, de meest actuele informatie vinden over (online) open dagen van alle scholen in de buurt. Ook kunnen de kinderen op de individuele schoolpagina’s van de VO Gids rechtstreeks in contact komen met een VO school. Deze service zorgt er voor dat de voorbereiding van de schoolkeuze gestructureerd en overzichtelijk wordt. 

 

Fijn weekend!
 

 

IMG_4292 IMG_4292