De week van groep 1/2a

20-11-2020

Sinterklaas is in het land, en ook in de klas niet te missen. 
Deze week hebben we volop besteed in ons thema Sinterklaas. 
In de klas hebben we twee hoeken gemaakt, het pietenhuis en de werk/ slaapkamer van Sinterklaas. Sinterklaas loopt rustig door de klas en bezoekt rustig alle kinderen. 
Op de gang hebben we een pietengym, een letterzoek bak en een inpak hoek. De kinderen schatten hoe groot het papiertje moet zijn, meten deze uit, passen het pakje en pakken het daarna met plakband in. 

Tijdens de inloop deze week maken de kinderen allemaal een verlanglijstje, alles wat de kinderen dolgraag willen hebben knippen ze uit het boek en plakken dit op hun lijstje, de sint kan zo precies zien wat de wensen zijn. 

Ook hebben we sinterklaas en piet geschilderd op het schilderbord, de kinderen kijken goed naar de voorbeelden van sint en piet en proberen deze zo na te schilderen. De oudste kinderen hebben deze week ook een piet geknutseld.

Vrijdag hebben de kinderen pietengym parcours gedaan, klimmen, klauteren, rennen, springen en kadootjes bezorgen. De kinderen worden zo echt hulppieten! 

Volgende week een nieuwe week vol heerlijke sint verhalen en activiteiten. Ook de week waarin de kinderen hun schoen mogen zetten op school. Spannend! 

20201120_125924 20201120_125924