De week van groep 7

13-11-2020

Morgen komt Sinterklaas in Nederland aan! Een groep ouders van de OR gaat aan de slag om de school Sint-klaar te maken. Dit jaar vieren we op vrijdag 4 december het Sinterklaasfeest op school. 
In groep 7 is het gebruikelijk om een surprise te maken met een gedicht. 

Aan iedereen is gevraagd om na te denken over een een cadeautje of meerdere kleine cadeautjes voor een bedrag van 5 euro. Aankomende maandag worden er lootjes getrokken en krijgen ze deze mee naar huis. Ook staat erop wat de bedoeling is met de surprises. Net als voorgaande jaren willen we vragen om de surprises de woensdag van tevoren (2 december) mee naar school te geven zodat we ze nog even kunnen tentoonstellen.

De afgelopen week is er gewerkt met de nieuwe weektaak. Het vergt veel plannen en zelfstandigheid! We hebben gemerkt dat dit bij veel kinderen al goed gaat en dat er ook nog veel geleerd kan worden! Fijn dat we hiermee gestart zijn zodat ze er alvast aan wennen voordat ze naar het VO uitvliegen. 

Juf Richelle heeft een uitnodiging gestuurd om een online informatieavond bij te wonen van het Clusius. Normaal gesproken wordt er, op school, aan het begin van het jaar een algemene avond over het Voortgezet onderwijs gegeven door het PCC. Door corona heeft dit een andere vorm gekregen. Om de ouders van groep 7 toch de kans te geven ook alvast informatie in te winnen is deze mogelijkheid ook voor jullie. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Clusius maar bevat dus algemene informatie, niet specifiek voor het Clusius. 

 

museum museum