De week van groep 7.

06-11-2020

Werken in groep 7.

We zijn deze week gestart met het werken aan een dag- en weektaak. De kinderen krijgen op vaste momenten op de dag instructie en kunnen op meerdere momenten op de dag zelfstandig werken.

Ze houden zelf bij wat ze gemaakt hebben en kruisen op een blad aan als ze de dagtaak afhebben. Meester Bram en juf Helga kijken dagelijks of het goed gaat.
Er zijn ook extra taken toegevoegd waar ze aan kunnen werken. Leren programmeren, een ontwerp maken voor de 3d printer of voorbereidingen / afmaken van IPC taken zijn voorbeelden hiervan.

Naast de weektaak houden ze ook al een aantal weken bij of ze een leerdoel op hun streefniveau hebben behaald (vinkje Snappet) en welke doelen ze al beheersen ( groen in Snappet). Voorheen hielden meester juf dit bij maar, nu doen ze het zelf (er is wel zicht op van de leerkrachten). We hebben hiervoor gekozen omdat de kinderen zelf hun vorderingen kunnen zien en ook meer verantwoordelijkheid dragen voor hun werk. Het leuke is, dat ze veel meer inzicht krijgen in hun leren en dat dat ook erg motiveert. Meester en juf kunnen zo ook gerichter instructie geven en begeleiden. 

In de Parro app volgt weer een foto van de kalender. Ook staat er een voorbeeld in van de weektaak. 

 

IPC ’Zo zien zij de Wereld’. 

Deze, en komende week, behandelen we het onderdeel geschiedenis bij IPC.  De afgelopen week is er gewerkt aan een poster met informatie over Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn. Volgende week gaan we aan de slag met werelderfgoed in Nederland. We werken dit thema veel samen met groep 8. 

 

Kanjertraining

Bij Kanjertraining hebben we ’de petten’ weer herhaald. We hebben het gehad over onze kwaliteiten en onze valkuilen. Hoe gaan we met elkaar om en hoe kunnen we elkaar helpen als je even niet zo lekker in je vel zit.

 

Voorleeswedstrijd

De vier finalisten van groep 7 zijn bekend! Zij gaan op 11 november nog een keer voorlezen in de klas. Daarna wordt de winnaar van groep 7 gekozen. Op 23 november zal hij of zij de strijd aangaan met de voorleeskampioen van groep 8! Alle deelnemers krijgen een mooi aandenken in hun portfolio, ook zullen daar tips en tops bijstaan voor de volgende keer. Wie meegedaan heeft aan de voorleeswedstrijd hoeft dit jaar geen boekbespreking meer te houden. 

 

homework homework