De week van groep 8

06-11-2020

We hebben veel IPC werkjes (bijna) afgemaakt deze week: 

De posters over Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn zijn bijna klaar om in ons museum opgehangen te worden. We leerden bij deze opdracht hoe we verschillende bronnen kunnen kiezen en combineren om meer over geschiedenis zaken te weten te komen. 

De Aboriginal schilderijen hangen inmiddels ook aan de muur. Ze zijn mooi geworden! De een heeft een verhaal gemaakt met de tekeningen die de Aboriginals ook gebruikten en de ander heeft voor een dier gekozen. We keken welk werkje je ook terug zou kunnen vinden bij de Aboriginals: duidelijke stippen en geen lege plekken. 

We hebben ook onze lampion afgemaakt, zodat we in ieder geval 11 november langs de deuren in ons eigen huis kunnen gaan. Ze hangen nu al mooi in de klas. 

Bij de gymles hebben we een nieuw klassikaal spel geleerd: Braziliaans voetbal. 

Vrijdag hielden we ook de ’groep 8’ ronde van de voorleeswedstrijd. 4 kinderen gingen de strijd aan om deze titel. De 2 winnaars gaan door naar de ’Willibrord’ ronde en nemen het op tegen de 2 kanjers van groep 7. De uiteindelijk winnaar gaat door naar de scholenronde in de Bibliotheek. Spannend!  

IMG_3817 IMG_3817
IMG_3816 IMG_3816