Deze week in groep 8

18-09-2020

We hebben een fantastisch kamp gehad vorig week! 

De eerste dag regende het een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken. We maakten onze eigen vlotten en moesten die natuurlijk ook uitproberen. Onze scoutingtalenten kwamen goed van pas.
De vlotten bleven drijven! Toch konden een aantal het niet laten en sprongen in het water. 
Bij de Stayokay konden we lekker douchen. Die avond speelden we de jongens tegen de meisjes en hadden we de bonte avond. Er werden moppen getapt, een quiz gespeeld, gedanst en gezongen. 

De tweede dag begonnen we de dag met een zeiltocht. Er stond helaas wat weinig wind, dus echt spectaculair was het niet. Toch hebben we lekker gevaren.
Daarna gingen we kanoën. Het zonnetje scheen. Het was een heerlijke dag! Het kon dan ook niet anders dan dat het een groot watergevecht werd en we allemaal nat terug kwamen. Na het eten gingen we naar het park om levend stratego te spelen.
Terug bij de Stayokay maakten we een kampvuur, zongen we liedjes, lazen we elkaar ons broodje-aap verhaal voor, roosterden we marshmallows en keken daarna een mooie film. Moe en voldaan kropen we in bed. 

De volgende dag speelden we nog wat spellen (sumo worstelen, groot twister, broek hangen, levend stratego) en vertrokken we om 12.30 weer richting Heiloo. 

Het was een top kamp! 

Deze week zijn we verder gegaan met IPC. Juf Marieke kwam bij ons langs om met ons handvaardigheid te doen. ’Heel groep 8 bakt’. Met brooddeeg maakten we de mooiste gebakjes. Volgende week gaan we ze schilderen. 
Ook leerden we over voedselverspilling.

Donderdag hadden we een gastles over fake berichten. 

Bij rekenen leerden we een heel getal te vermenigvuldigen of te delen door een breuk. 

Met spelling leerden we woorden op -heid, -teit en het voltooid deelwoord. 

IMG_3480 IMG_3480
IMG_3434 IMG_3434
IMG_3464 IMG_3464
IMG_3535 IMG_3535
IMG_3533 IMG_3533
IMG_3532 IMG_3532