Hoe #verspillingsvrij ben jij?

03-09-2020

In de week van 1 t/m 7 september is er landelijk aandacht voor voedselverspilling.

In het kader van ons thema ’voeding’ zullen wij hier ook aandacht aan besteden in de groepen. Het doel is om steeds minder voedsel te verspillen in Nederland. We gooien 34 kilo voedsel per persoon per jaar weg! 

Deze week is het onderwerp aangesneden tijdens de lessen van Nieuwsbegrip. In de midden- en bovenbouw zijn er een aantal lessen gekoppeld aan een speciale uitgave van de Donald Duck. 
Op de site van https://samentegenvoedselverspilling.nl/ kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp. 

Ook is er de app ’Too good to go’ . In deze app kunnen restaurants/supermarkten/bakkers/slagers zich aanmelden als ze voedsel over hebben wat niet meer verkocht kan worden voor de volle prijs. Hier kun je dan, met korting, eten kopen en ophalen. Zo dragen ook bedrijven bij aan minder voedselverspilling in Nederland. 

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling is het ecosysteem van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor het bereiken van een gezamenlijk doel: Samen maken we van Nederland één van de eerste landen ter wereld die voedselverspilling met de helft weet te verminderen in 2030. En daarmee worden we koploper en een wereldvoorbeeld in het realiseren van Sustainable Development Goal 12.3. Samen maken we Nederland #verspillingsvrij. Doe je ook mee ?

 

voedselverspilling voedselverspilling