Cito

25-06-2020

Deze week hebben de kinderen een rapport gekregen. Vanaf groep 3 hebbenw e ook de Cito’s afgenomen. Een gekke tijd, Cito’s... Wat zegt dit dan?

De afgelopen tijd heeft het sociaal emotionele aspect veel aandacht gekregen. Dit had naar ons idee ook prioriteit. Als kinderen weer moeten wennen, het spannend vinden, niet lekker in hun vel zitten, dan is daar eerst aandacht voor. In de klassen is dus veel Kanjertraining gegeven. Natuurlijk is de cognitieve ontwikkeling ook van belang, dus vervolgens is ook hier vanzelfsprekend aandacht voor geweest. 

Voor ons geeft de Cito nu wel waardevolle informatie! Het is geen definitieve meting, wel een moment om te kijken hoe de kinderen zich de afgelopen periode hebben ontwikkeld. Hoe de kinderen zijn gegroeid... Of waar ze wat extra’s nodig hebben... Met deze informatie kan volgend jaar direct het onderwijsaanbod zo passend mogelijk worden aangeboden. Goed om te weten dus!

 

Als uw kind de Cito’s door afwezigheid niet heeft kunnen maken, zijn de grafieken dus ook nog niet in het rapport opgenomen. De leerkrachten weten dit en geven hier wel gewoon vervolg aan. 

ux-788002_1920 ux-788002_1920