Thuis bewegen - week 5

13-4-2020 t/m 17-4-2020

De vijfde thuis school week is van start en dit betekent een vijfde werkboek van thuis bewegen door de vakleerkrachten Alkmaar Sport en Holland Sport. Je vindt hier weer nieuwe, leuke, actieve en uitdagende opdrachten, spellen en challenges om lekker thuis in beweging te blijven!  
Natuurlijk is lekker buitenspelen, rondjes lopen en rennen, fietsen, skeeleren, skaten, bomenklimmen en dergelijke ook heel goed om te blijven bewegen. Maar denk ook aan de fijne motoriek zoals tekenen, torens bouwen, knutselen en dergelijke.  
De vakleerkrachten van Alkmaar Sport en Holland Sport hebben allemaal leuke filmpjes gemaakt die we dagelijks gaan delen op de Facebook en Instagram pagina van Alkmaar Sport en deze staan op ons YouTube kanaal:  Alkmaar Sport / Holland Sport beweegt.  
Leuke dans/bewegen op muziek opdrachten zijn ook te vinden op YouTube. Een herhaling van de kinderen voor kinderen dansjes vinden de kinderen altijd erg leuk, wie kent ze nog?! Maar ook ‘’just dance’’ is super leuk om te doen!  
De KVLO (koninklijke vereniging voor lichamelijke opvoeding) heeft een hele lijst opgesteld met leuke actieve uitdagingen en opdrachten. Deze is te vinden via de onderstaande link.

 
Sportbouwer is een super toffe app met verschillende filmpjes om je bewegingsvaardigheden te oefenen en deze app is geheel gratis te downloaden.  
Kortom er is genoeg te doen om thuis te blijven bewegen! Wij zijn benieuwd naar jullie reacties. Voor vragen en/of reacties kunnen jullie terecht bij e.wokke@alkmaarsport.nl , m.tesselaar@alkmaarsport.nl of j.bruinewoud@alkmaarsport.nl. 
 
Veel beweeg plezier en blijf fit!  
 
Sportieve groet van alle gymjuffen en gymmeesters van Alkmaar Sport en Holland Sport.  
 

Alkmaar en Holland sport - logo Alkmaar en Holland sport - logo