Onderwijs op afstand, vrijblijvend? Of niet?

27-03-2020

De scholen zijn gesloten. Daarnaast gaat het onderwijs op afstand wel door. Wat betekent dit?

Voor de kleuters is ons onderwijs normaal ook niet digitaal. Bij kleuters bieden we dus, via een bingokaart, werk aan dat zij zelf kunnen doen. Daarnaast is er digitaal contact, wordt er voorgelezen etcetera. 

Vanaf groep 3 wordt er een planning verstuurd. Hierin maken we meer gebruik van de digitale mogelijkheden.

We zien dat veel kinderen thuis ontzettend hard aan het werk zijn en dat ouders hun uiterste best doen de kinderen te begeleiden. Dit is ontzettend fijn en ook erg belangrijk!

Ondanks dat de scholen gesloten zijn, gaat het onderwijs door. Op deze manier blijven wij onderwijs bieden. Dat maakt dat, wanneer de scholen straks weer open zijn, we de draad ook weer kunnen oppakken.

Voor uw kind betekent dit dus dat het geen vakantie is. Het is echt de bedoeling dat u uw kind stimuleert om het te maken werk ook echt te maken. Wanneer de scholen weer open zijn, gaan we ook door met de lesstof, dus de voortgang is ook echt belangrijk.

Soms is het lastig om uw kind thuis te helpen, dat realiseren we ons ook echt. Als dit voor u geldt, zoek dan contact op met de leerkracht. Samen kunnen we van gedachten wisselen over wat nodig is. We weten dat het niet overal in dezelgfde mate lukt. Contact hierover is dan van groot belang...

We horen van veel ouders terug dat het helpend is een structuur aan te houden. Bijvoorbeeld een starttijd en een eindtijd of een rustige werkplek waar het werk gemaakt wordt. 

Wanneer u niet de beschikkking heeft over een computer of Wifi, neemt u dan met ons contact op. Samen kijken we of we u verder kunnen helpen...

 

crayons-1209804_1920 crayons-1209804_1920