30 en 31 januari?

09-01-2020

Zoals eerder aangekondigd hebben een aantal onderwijs vakbonden opgeroepen tot staking op 30 en 31 januari. Wat betekent dit voor de Willibrordschool? 

 

De staking is nu met name gericht op structurele investeringen in het onderwijs, deze keer grotendeels gericht op de steeds groter wordende salariskloof. Dit is een van de redenen waarom er steeds minder collega’s voor het onderwijs kiezen. Door het ontbreken van structurele inzet kan het toegezegde geld ook niet altijd op de gewenste manier worden ingezet. De crisis in het onderwijs is nog steeds hoog, ondanks eerdere toezeggingen. 

 

Er is een stakingseis bij de minister neergelegd. Het ultimatum verloopt op 13 januari. Na 13 januari zal dus duidelijk worden of er gehoor wordt gegeven aan de stakingseis en of de staking wordt doorgezet. 

De collega’s van de Willibrordschool zullen dan ook volgende week definitief laten weten of zij gebruik maken van hun persoonlijk recht om te staken. Vanzelfsprekend stellen we u hier ook direct van op de hoogte. 

 

Los van de vraag of we gaan staken, we kunnen wel al aangeven dat we ons nog steeds zorgen maken.

Het leerkrachtentekort is nog niet opgelost en dat gaan we in Heiloo ook steeds meer merken! We hebben nog geen kinderen naar huis hoeven sturen. We weten echter niet hoe lang we dit kunnen volhouden. 

De werkdruk is nog steeds een onderwerp van gesprek. Dit is iets waar we met elkaar veel over spreken. Binnen onze school zien we dat we hier stappen in zetten, echter zijn er nog steeds zaken waar we onze invloed nog niet op kunnen uitoefenen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat deze ontwikkeling wordt doorgezet op alle lagen, zowel voor onderwijsondersteunend personeel als directies!

De salarissen zijn in het verleden niet veel meegestegen. De kloof met andere sectoren is nog steeds groot. Het zoeken van een passende woonplek is daarmee bijvoorbeeld soms ook lastig, zeker op plekken waar de huizenprijzen hoog zijn en het leerkrachtentekort groot.

 

Of we dus wel of niet staken... We blijven ons zorgen maken! U zult van ons blijven horen! We gaan nog steeds voor een betere situatie en een mooie toekomst voor het onderwijs en daarmee voor de kinderen! 

 

images images