De week van groep 7/8

11-01-2019

We zijn weer fris en fruitig begonnen deze week in het nieuwe jaar 2019! 

Maandag hadden we heerlijk een vrije les met: pylonvoetbal, handstand, borstwaartsom, glijden, acrobatiek en touwtje springen. 
Sommige konden wel 10 keer achter elkaar de borstwaartsom maken. Super knap! 


Dinsdag leerden we samenvatten bij begrijpend lezen. Wat zijn de belangrijkste stukjes in een tekst. Vaak is dat de 1e en laatste zin, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. 
Met kanjertraining hadden we het over de petten. Alle kleuren kunnen bij elkaar. Iedereen probeert daar de witte pet overheen te dragen, maar soms lukt dat ook niet en dat geeft niet. Als we maar de witte pet willen zijn. Dat lukte vandaag heel goed! Juf hoefde bijna geen stilte te vragen. Alle kinderen begonnen zelf ’s ochtends met lezen en waren meteen stil na het opruimen van de spullen. Heel fijn! Wat een harde werkers zeg! 

 

Donderdag startten de cito’s. We begonnen met spelling. Vrijdag deden we de tweede cito van spelling en de start van begrijpend lezen. 

Vrijdag kwamen Doortje en Dexter een les geven over voeding. Ze vertelden over vezel, eiwitten, onverzadigd en verzadigd vet, koolhydraten, ect. 
Ook vierde Noor vrijdag haar verjaardag. Zij was in de vakantie, op oudjaarsdag, 10 jaar geworden! 

Fijn weekend allemaal! 

 

2019 2019