De week van groep 7/8

21-12-2018

Maandag hadden we een vrije les met gym. Dat is altijd erg fijn. Je mag dan zelf weten waar je bent: hockey, voetbal, jongleren, trucs op de trampoline, badminton, duikelen in de ringen, radslagen op de lange mat of klimmen in het klimraam. 

Dinsdag gingen we voor begrijpend lezen oefenen met oude cito’s, want na de vakantie komen de cito’s er al snel aan. We oefenden: hoe pak je de opgavens het beste aan (welk antwoord is het zeker niet, een zin voor en erna lezen) en altijd goed lezen! 

We maakten de laatste dingen voor IPC af. We moesten een stripverhaal maken over een legende. Na de vakantie starten we met een nieuw thema. 
Ook maakten we onze kerstknutsels af: kerstbol, kerstlichtje en kerstkaarten. We leerden de kerstliedjes voor in de kerk. 

Donderdag maakten we kerststukjes. Alle groepen zaten gemixt door de lokalen. Groep 7/8 hielp de kleuters. We waren om 12.00 uur uit. 
Om half 4 verzamelden we weer op school. We liepen in een hele lange rij richting de kerk, waar we onze kerstviering hadden. Groep 6 had een kerstverhaal ingestudeerd. 
Nils, Mick en Bjorn mochten hun kerstgedicht voorlezen. 
Daarna gingen we terug naar school om lekker te genieten van al het eten dat iedereen had gemaakt. 

En toen was het vrijdag.. de laatste dag voor de kerstvakantie. ’s Ochtends gingen we nog wel even werken en ’s middags nog even lekker ontspannen en alvast de kerstspullen opruimen.

 

Fijne feestdagen allemaal en een gelukkig nieuwjaar! 

Tot in 2019! 

20181221_092306 20181221_092306