Deze week op de BSO

19-10-2018

Deze week werd er weer vanalles geknutseld. Er werden mooie herfstkransen gemaakt van verschillende kleuren bladeren en er werden spinnenwebben gemaakt van wol. Er werden ook mooie tovertekeningen gemaakt met herfstblaadjes. Het herfstblaadje leg je onder een tekenvel en dan kleur je eroverheen met krijt, het blaadje komt dan weer tevoorschijn, net toveren!

Met buitenspelen is er deze week hard gewerkt, een mega berg blaadjes werd er opgeharkt! Dan wil je toch wel even voelen hoe zacht dat ligt, zo’n bed van bladeren!

 

Donderdag gingen we koken, we gingen koekjes maken. De kinderen hadden er erg veel zin in. Na het handen wassen, werd eerst de boter en de mix bij elkaar gedaan en daarna. . . lekker kneden maar! Gelukkig hadden we sterke koks bij de hand. Het deeg moest even in de koelkast staan, daarna konden de koekjes gemaakt worden. Rollen met de deegroller was erg leuk natuurlijk. Om de koekjes te maken hadden we verschillende uitsteekvormpjes die de kinderen konden gebruiken, zoals hartjes, klaver, rondje en een sterretje. De koekjes gingen daarna heel even de oven in en ze waren al klaar. Wat rook het heerlijk in de school! de kinderen kregen hun koekjes mee naar huis. 

Het was weer een super gezellige week op de BSO!

 

Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe! Na de vakantie hebben we weer veel leuke dingen in petto!  

 

BSO 5 BSO 5