De week van groep 2/3

16-03-2018

Nieuwe thema ’de tentoonstelling’ is van start!
Deze week werd aan ons gevraagd of wij een tentoonstelling willen maken voor vrijdag 23 maart. Wij hebben met elkaar bedacht wat daarvoor nodig is en wat we dan kunnen laten zien en maken.
De tentoonstelling zijn we aan het inrichten. We hebben al verschillende kunstwerken daar opgehangen en neergezet om te laten zien. Ook hebben we een kassa en daar verkopen we kaartjes voor de tentoonstelling. Wij hebben een prijslijst gemaakt, zodat iedereen weet wat hij moet betalen. Ook zijn we aan het oefenen met elkaar een rondleiding te geven. We maken een zelfportret en onze sokpop mogen we nog mooier maken.

Ook hebben we het met elkaar over ‘kunst’ in de klas. Juf Annemarie heeft het met ons gehad over Piet Mondriaan en vervolgens hebben wij daar een uitnodiging bij gemaakt voor de tentoonstelling. Komt u ook kijken op vrijdag 23 maart om 14.00-14.30 uur?

In groep 3 oefenen we met het splitsen van getallen t/m 20. Ook bedenken we bij afbeeldingen verhaalsommen over wat er gebeurd. Met het Veilig leren lezen zijn we veel aan het flitsen met woorden en oefenen we met het begrijpend lezen. Dan beantwoorden we vragen over wat we gelezen hebben.

Tijdens het meedoekwartier oefent groep 2 met het rijmen van woorden en het tekenen van zichzelf. Wat worden de zelfportretten mooi.

Met de kanjertraining hebben we het gehad over hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen blij is. We hebben het gehad over waar wij goed in zijn. Vervolgens hebben we elkaar complimentjes gegeven en een kunstwerk gemaakt over ‘ik kan goed…..’. Deze zijn ook te bewonderen bij de tentoonstelling.

 

Fijn weekend!

IMG_2957 IMG_2957
IMG_2958 IMG_2958
IMG_2964 IMG_2964
IMG_2965 IMG_2965
IMG_2968 IMG_2968