Deze week in groep 2-3!

09-03-2018

Na de voorjaarsvakantie weer van start! We hebben nu ons eigen lokaal, maar ook hoeken op de gang waar wij alleen mogen spelen, namelijk een bouwhoek en een hoek voor de trein. We hebben ook nog de mogelijkheid om in groep 1/2A te spelen en werken. We kunnen nog in de huishoek, in de bouwhoek, op het krijtbord en op het schilderbord. We hebben hier deze week volop van kunnen genieten!
In de vakantiekring hebben we kunnen genieten van alle vakantieverhalen. Iedereen heeft er erg van genoten en leuke dingen gedaan.

In groep 2 hebben we nieuwe spelletjes kunnen ontdekken die met lezen en rekenen te maken hebben.

In groep 3 hebben we deze week het woord ‘schip’ en ’ring’ geleerd. We hebben al veel woorden geoefend met de ‘sch’. Volgende week gaan we verder oefenen met de ’ng’. Met rekenen zijn we veel aan het splitsen van getallen. Met welke getallen kunnen we allemaal 10 maken? Of 8?

Volgende week starten wij met een nieuwe thema ‘de tentoonstelling’ in groep 1-2-3. We hebben de sokpoppen al kunnen maken, maar hoe maken wij een tentoonstelling en wat moeten we daar allemaal voor doen? Wij gaan hier 2 weken met elkaar over hebben en van alles bedenken wat hier mee te maken heeft.

Deze week met juf Annemarie een leuk lied over fruit geleerd. Appel, kiwi, banaan, meloenen??
Ook hebben we aan de hand van een prentenboek een mooi kunstwerk erbij gemaakt. 

Fijn weekend!

IMG_2915 IMG_2915
IMG_2914 IMG_2914