10 minuten gesprekken

Waarom veelal overdag?

Na de voorjaarsvakantie zijn de 10 minuten gesprekken weer gepland. Deze zijn weer veelal overdag gepland, maar waarom is dit eigenlijk?

We vinden het belangrijk dat de belangrijkste personen bij deze gesprekken zijn en dat zijn dan toch ook wel de kinderen! Als we spreken over de ontwikkeling voor de kinderen, vinden we dit voor het kind het best dit overdag te doen, en niet vlak voor het slapen gaan. Dit is de belangrijkste reden om de gesprekken zoveel mogelijk overdag te plannen. We beseffen dat dit voor de organisatie van ouders soms lastiger is. We proberen dan ook in ieder geval één middag tot iets later te plannen, waardoor ouders uit hun werk kunnen aansluiten. 

Daarnaast is het ook voor de leerkrachten prettiger om de gesprekken zoveel mogelijk overdag te plannen. Wanneer zij op een avond terugkomen, is dit vaak een extra lange werkdag. De volgende dag willen zij er weer optimaal zijn voor de kinderen, en extra lange dagen proberen we daarom zoveel mogelijk te vermijden. 

 

Kunt u niet op de geplande momenten komen, is er in overleg meestal wel een andere middag af te spreken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de leerkracht.

C837A875-123A-41C3-BB90-F91B8758E2C3 C837A875-123A-41C3-BB90-F91B8758E2C3