De week van groep 2-3

15-02-2018

Deze week was alweer de laatste week van het thema “de ruimte”. We hebben in groep 2 ruimtefiguren van mozaïek gemaakt en gezocht naar (ruimte)woorden die beginnen met dezelfde letter. Volgende week donderdag gaan we sokpoppen maken die op ruimtewezens lijken als afsluiting van het thema. Lijkt u het leuk om deze middag ons te helpen? Geef u dan op via de Parro app.

Met de Kanjertraining ging het deze week over “pesten”. We hebben het met elkaar gehad over of we wel eens gepest zijn en hoe we dat vervolgens hebben opgelost. Want we zijn toch wel het liefste allemaal blij! Vervolgens ook nog met de witte en zwarte pet geoefend wat je doet als je gepest wordt. Tot slot elkaar nog een lekkere kanjermassage gegeven door letters te schrijven en te kriebelen op elkaars rug. Daar werden we nog blijer van!

In groep 3 deze week het woord “pauw” en “duif” geleerd. Nu hebben we de “ou” van hout en de “au” van pauw. De “otje ou” en de “atje au” noemen we ze. Door veel woorden te lezen en schrijven met beide letters/klanken, weten we steeds beter met welke “au/ou” je een woord schrijft.
Met rekenen oefenen we in groep 3 veel met rekenverhalen. Eerst waren er “zoveel”, toen gebeurde er dit...en toen waren er nog maar “zoveel”.
En nog steeds oefenen met sommen tot 20 zo snel mogelijk te maken met een zandloper. Door veel te oefenen kunnen we steeds sneller sommetjes rekenen. Maar we kunnen ook nog handig ons rekenrekje gebruiken. Daarop proberen we ook getallen snel op te herkennen tot 20. Dit doen we door sprongen van 5 of 2 te maken.

Ook is groep 3 spelend aan het leren en hebben ze bijvoorbeeld “de Melkweg” getekend op het krijtbord. Vervolgens de woorden van hun eigen sterrenbeeld en namen van planeten erbij geschreven.

We hebben weer erg genoten en veel geleerd deze week!
Fijn weekend allemaal!

IMG_2824 IMG_2824