De week van groep 2-3!

09-02-2018

Maandag was onze nieuwe stagejuf Annemarie bij ons in de klas! Welkom! We hopen dat je veel zult leren bij ons in de klas en wensen je veel succes!

Matz is deze week jarig geweest en we hebben een gezellig feestje ervan gemaakt! Hiep hiep hoera!

Deze week is groep 2 bezig geweest met kralenplanken in het thema om te oefenen met de fijne motoriek, op een cijferkleurplaat de goede getallen met elkaar verbinden en het zelfde woord zoeken op een werkblad. Ook hebben we weer mooie ruimteschepen geknutseld die te bewonderen zijn op de gang.

Groep 3 heeft deze week het woord “uil” geleerd. Hierbij hebben we veel geflitst en woorden opgeschreven met de “ui”. Wij zijn ook creatief bezig geweest en hebben een ladder naar de maan gemaakt voor in ons rapport.
Met rekenen oefenen we met meerdere getallen bij elkaar optellen. Bijvoorbeeld 3+4+3=?.
Met schrijven hebben we een nieuw schrijfschrift waar alles steeds een beetje kleiner en preciezer moet worden geschreven. Ging erg goed al!

Met de kanjertraining hebben we het deze week gehad over hoe wij veranderen en anders en ouder worden. Vervolgens een tijdlijn gemaakt van elke leeftijd. Hierop konden we zien hoe we allemaal zijn veranderd en steeds een jaartje ouder worden.
Ook hebben we onszelf voorgesteld. Hoe sta/praat/kijk je dan? We hebben allemaal kanjers gezien en kanjer tip en tops aan elkaar gegeven.

De week afgesloten met het feest Carnaval! Leuke spelletjes met als afsluiting een Playbackshow. We hebben genoten en wat zag iedereen er leuk uit!
 

Tot volgende week!

IMG_5016 IMG_5016