Van start met het thema 'groei en bloei'!

12-05-2017

Na een heerlijke vakantie achter de rug te hebben zijn we in groep 3 ook weer van start. We begonnen met leuke kringverhalen over wat we allemaal in de vakantie gedaan hadden.

Daarna moesten we weer aan de slag en begonnen we met een nieuwe kern van het veilig leren leren. Dit ging over een koning die op zoek was naar zijn lievelingsboek, maar hij kon hem maar niet vinden. Uiteindelijk bedacht hij om er zelf eentje te maken! Dus zijn wij dat ook gaan doen! Als onze lievelingsdingen en verhalen komen hierin te staan.
 

Met rekenen zijn we nu bezig om te leren meten. We kunnen tijd meten, afstand en wat eigenlijk nog meer?! Ook komt klokkijken weer terug en zijn we veel met ’halve uren’ aan het rekenen.

 

Deze week zijn we in de onderbouw ook van start gegaan met het thema ’groei en bloei’! We gaan een bloemenwinkel inrichten, een moestuin aanleggen en in de schrijverij allemaal leuke werkbladen over dit thema die te maken hebben met schrijven.

Vandaag hadden we vlinders in de klas! En eitjes, en poppen!! We hebben ze koolblaadjes gegeven en nu hopen dat de eitjes weer opnieuw uitkomen! We hebben geleerd hoe een eitje een vlinder wordt. 

Ook hebben we vandaag een moestuin gemaakt. Eerst wat aarde in een bak, daarna de zaadjes planten en vervolgens hebben we ze water gegeven. Ook hebben we een ’mini-kas’.. zo kunnen we zien of het verschil maakt! Heeft u nog wat aarde over om te gebruiken? Horen wij dit graag!:)

 

Fijn weekend en tot maandag!