Analyses schoolroosteronderzoek uitslagen. 

Dit is wat de cijfers zeggen...

De directie en MR hebben de volgende analyses uitgevoerd: 

Onderscheid groep 0 t/m 4 en groep 5 t/m 7 

 

Van de onderbouw is voor 82 kinderen een stem uitgebracht. In de bovenbouw is voor 35 kinderen een stem uitgebracht. In de onderbouw heeft 63% een voorkeur voor het continurooster. In de bovenbouw heeft 46% de voorkeur voor een continurooster. Het aantal uitgebrachte stemmen is in de onderbouw ruim het dubbele van het aantal stemmen in de bovenbouw. Daarnaast hebben de kinderen in de onderbouw langer te maken met het nieuwe rooster. Dit heeft mede bijgedragen aan het besluit tot overgaan naar het continurooster.  

 

Analyse met weging zoals toegepast in de verkiezing van 3 jaar geleden.  Hierbij hebben groep 0/1 een factor meegekregen van 6, groep 2 een factor van 5, groep 3 een factor van 4, groep 4 een factor van 3, groep 5 een factor van 2 en groep 6 en 7 een factor van 1. 

 

Uit deze analyse blijkt een percentage van 65% voor een continurooster. 35% wil het huidige rooster behouden. 

 

Naar aanleiding van deze uitslag en de analyse hebben de MR (oudergeleding en personeelsgeleding) en de directie verkend of een wijziging in schooltijden zal volgen. Uit deze verkenning is gebleken dat er een ruime meerderheid zijn stem heeft gegeven op een verandering van de schooltijden naar een continurooster. De directie heeft hier officieel een voorstel toe gedaan en de MR is hiermee akkoord gegaan. 

analyse.jpg.ashx analyse.jpg.ashx