Uitslag schoolroosteronderzoek

Wat vindt u er van?

Beste ouder(s), verzorger(s), 

 

De school en de MR willen u hierbij graag informeren over de uitslag van het onderzoek naar de schooltijden. 

 

We hebben getracht om een proces vorm te geven waarbinnen ruimte was voor het verstrekken van informatie, inspraak, vragen en betrokkenheid. Naar ons idee hebben we de tijd genomen om u te informeren over de voor- en nadelen van de verschillende  roosters. Dit hebben we gedaan middels een bulletin, een informatie avond en een debat.  Hierbij hebben we het belang van het kind altijd als uitgangspunt genomen.  

 

Opkomst van de verkiezing 

De opkomst bij de verkiezingen was hoog.  In totaal hebben we 117 stemmen geteld. Dit is een opkomst van 89% van groep 0 tot en met groep 7. U heeft uw stem laten horen! De uitkomst is naar ons idee dan ook representatief voor de gehele school. 

 

De uitslag 

Van de 89% opkomst heeft  58% van de ouders aangegeven een wijziging naar een continurooster te willen. Om een weloverwogen beslissing te nemen, zowel voor de directie als de MR, hebben we een aantal analyses uitgevoerd. Zowel de uitslag als de analyse van deze gegevens hebben ertoe geleid dat directie en MR hebben ingestemd op een wijziging in de schooltijden.  

 

Voor de analyses die we hebben gemaakt verwijzen we u naar de website. Onder het kopje schoolroosteronderzoek kunt u de verdere analyse terug lezen.  

 

Een grappig fun fact is dat 57% van de kinderen een wijziging naar een continurooster als positief heeft aangegeven.  

 

Hoe nu verder? 

De schooltijden zullen met ingang van het nieuwe schooljaar aangepast worden naar een continurooster. Dit houdt in dat de schooltijden volgend jaar als volgt zijn: 

Maandag 8.30 – 14.30 uur 

Dinsdag 8.30 – 14.30 uur 

Woensdag 8.30 – 12.00 uur 

Donderdag 8.30 – 14.30 uur 

Vrijdag 8.30 – 14.30 uur 

 

 

 

Forte zal deze week worden ingelicht over de uitslag. Zoals eerder afgesproken bieden zij opvang vanaf 14.30 uur. Daarnaast biedt Forte een overgangsperiode aan voor ouders die organisatorisch in de problemen komen. Zij kunnen tot de kerst opvang bij Forte afnemen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Forte.  

 

Mochten ouders, ondanks deze overbruggingsperiode, in de problemen komen door deze wijziging, gaan we als school zijnde graag het gesprek aan om samen te zoeken naar een passende oplossing. 

 

De komende tijd zullen we met het team verdere invulling geven aan de organisatorische kant. Ook hiervan houden we u op de hoogte. Natuurlijk hopen we dat u, als er de komende tijd vragen ontstaan, ons weet te vinden.  

 

Voor ons is nu van belang dat de overgang voor de kinderen zo soepel mogelijk zal verlopen. Daar gaat het immers om!  

 

Met vriendelijke groeten, 

 

Oudergeleding medezeggenschapsraad : 

Ernst van Oostrom 

Pim van den Berg 

Charlotte Komen 

 

Personeelsgeleding medezeggenschapsraad: 

Kim van der Vlis 

Sandra Beerse  

 

Directie: 

Anita Kraakman 

IMG_1564 IMG_1564