Mooi initiatief van kinderen van onze school

Schoenendoosactie

Annouk Kuiper uit groep 8 kwam op school vragen of zij het initiatief mag nemen voor de schoenendoosactie. Zij doet hier thuis al jaren aan mee en wil dit heel graag ook op school organiseren. Op zo’n mooi initiatief kunnen we geen nee zeggen, toch? 

 

Beste ouder, verzorger, 

Op 2 oktober om 10 uur start in Heiloo, in de familieviering van de Willibrorduskerk, de jaarlijkse schoenendoosactie. Deze actie is voor kinderen in voormalige oorlogsgebieden om ze een kans te geven ook naar school te gaan en ze daarmee een toekomst te bieden. Deze kinderen willen graag naar school, maar mogen dit pas als ze zelf schoolspullen hebben. We willen ze hierbij helpen door versierde schoenendozen te vullen met school- en toiletspullen en speelgoed. 

Dit jaar willen wij graag met de kinderen van de Willibrordschool daar ook aan mee doen. Wij willen daarom vragen of uw kind geld mee naar school mag nemen om spullen voor de schoenendozen te kopen. In de hal zal zichtbaar worden gemaakt hoeveel er al gespaard is. 

Volgende week komen wij in de klassen om er meer over te vertellen. 

We hopen voor de kinderen in Sierra Leone, Togo, Roemenië of Pakistan dat er veel gespaard mag worden. Zie ook http://www.actie4kids.nl/. 

Sanne, Jeffrey en Annouk van groep 8