Onderzoek continurooster, hoe verder?

03-06-2016

Beste ouders van de Willibrord, 

In de nieuwsbrief van 26 februari hebben we aangegeven dat we een onderzoek gaan verrichten naar een eventueel nieuw lesrooster voor de kinderen op de Willibrordschool. Middels dit stukje willen we een eerste aanzet doen naar wat u allemaal mag verwachten de komende periode van de MR, de ouders die zich hebben aangemeld om de MR te helpen en de school. 

Hetgeen ons verbindt en dat zijn natuurlijk onze kinderen, moet wat de MR betreft centraal staan in het onderzoek. Natuurlijk spelen andere factoren ook een rol, maar de ontwikkeling en het welzijn van de (toekomstige) kinderen op de Willibrordschool dient als uitgangspunt. De MR wil iedereen betrekken in het onderzoek en ook de funfactor moet wat de MR betreft aanwezig zijn. 

Wij zijn ons ervan bewust dat niet elke ouder tevreden zal zijn met de uitkomst van het onderzoek. Ons doel is niet de uitkomst, maar juist dat elke ouder met tevredenheid terug kan kijken op het gehele proces. 

Globaal het plan: 

* Begin van het schooljaar 2016/2017 zullen we starten met een informatieavond. Doel van de avond is u voorzien van de voor-en nadelen van de diverse lesmodellen. Er zullen diverse sprekers aanwezig zijn. Maar ook de leraren, directie en kinderopvang zullen u voorzien van de nodige info. 

* Na de informatieavond volgt snel een nieuwsbrief waarin de lesmodellen nog eens de revu passeren. Ook zal de kinderopvang een bijdrage hieraan leveren 

* De kinderen van de bovenbouw zullen betrokken worden met het maken van een website of een leuke app. 

* Voor de ouders zal er een “lagerhuis” georganiseerd worden, welke geleid gaat worden door de kinderen van groep 7 en 8. Met meerdere stellingen proberen we inzicht te krijgen welk lesrooster afgezet moet gaat worden tegenover het huidige rooster. 

* Tijdens de gemeenteraadverkiezingen gaat de Willibrord ook kiezen. Ook hierin zullen we de kinderen van de bovenbouw betrekken. We gaan gebruik maken van de stemhokjes, de alombekende rode potlood en de grijze container. Ook aan PR wordt gedacht! Wat dacht u van premier Rutte op onze school J. 

* Na het tellen van de stemmen zal de MR spoedig de uitkomst met u delen. Mocht er gekozen worden voor een nieuw lesrooster dan zal naar verwachting de ingangsdatum de start van het schooljaar 2018/2019 zijn. 

Wat staat ons nog te doen tot het einde van dit schooljaar? In juni heeft de MR een vergadering staan waar we onder meer het plan van aanpak definitief willen maken. De criteria voor een eventuele overgang naar een nieuw lesrooster zal door de MR vastgesteld worden. Hierover wordt u natuurlijk geinformeerd. 

De MR kijkt uit naar de komende periode waarin veel werk verzet moet gaan worden. Mocht u nog vragen hebben, kunt u deze stellen via email of het raadplegen van een van de MR leden.